Open Samenwerking
en Innovatie
in Public Tech

alles is inspiratie

Johan Groenen

Foto van Johan Groenen

kaarten

Algoritmeregister

Een algoritmeregister ondersteunt de algoritmeverantwoordelijke bij het snel en overzichtelijk inventariseren, registreren en actualiseren van informatie over de inzet van algoritmische toepassingen binnen de organisatie, op basis van de Algoritmeregister Standaard voor registratie van algoritmische toepassingen in overheidsorganisaties.

De Pilotgroep werkt samen aan het in de praktijk inzetten van algoritmeregisters en daarvan leren. In open bijeenkomsten bespreken we de ervaringen en halen we concrete feedback op uit de praktijk. Die verwerken we in de volgende versies van de standaard, instrumenten en software.

https://www.algoritmeregister.org

Op- of aanmerkingen? Ik sta graag open voor discussie, bijvoorbeeld op Twitter.

public tech open samenwerking software design open source common ground

Check de andere kaarten

Meer weten of hulp nodig?

Wil je aan de slag met digitale transformatie of kun je wat hulp gebruiken in je software project? Heb je een goed idee voor innovatieve dienstverlening, maar weet je niet waar te beginnen?
Maak gerust een afspraak voor een intake- en adviesgesprek.
Maak een afspraak

25 januari 2021

Het gevaar van priming

Zojuist een erg interessante sessie gehad over de mogelijkheid om een "algoritmeregister" te introduceren. Iedereen heeft daar wel iets van een beeld bij, maar bij nadere verkenning blijkt al snel: wat zit er nou eigenlijk in een "register", en wat valt er eigenlijk allemaal onder de noemer "algoritmes". Op die manier wordt het verzinnen van een oplossing een soort taalfilosofische exercitie.

public tech software design algoritmeregister code for nl meetup

Bekijk "Het gevaar van priming"

« terug naar hoofdpagina