Idee voor 360 graden feedback

26 januari 2021

Gewoon een klein ideetje, waarvan ik niet weet of het bestaat. Er zijn een aantal concepten die volgens mij mooi in elkaar haken, te weten: 360 graden feedback, 21st century skills, en retrospectief format. Ik heb nog geen uiteindelijke vorm bedacht, dus ideeën zijn welkom!

Update

Van Milo kreeg ik de feedback dat ze als Code Fellows in Eindhoven een paar jaar terug de Sentimeter gemaakt hebben:

“Ons idee was dat je een soort virtuele een op een had. Iedereen was dan een attendee om de hierarchie er uit te slopen, en je kon elkaar dan waardering geven (score) op indicators: baas - werknemer - collega en uiteindelijk ook burger(s).”

De front-end code staat elders op Github.

360 graden feedback

Van 360-degree feedback op Wikipedia (Engelstalig):

A 360-degree feedback (also known as multi-rater feedback, multi source feedback, or multi source assessment) is a process through which feedback from an employee’s subordinates, colleagues, and supervisor(s), as well as a self-evaluation by the employee themselves is gathered.

360 graden feedback is een manier om vanuit alle relaties feedback te krijgen op jouw functioneren. Het is een vorm van functioneringsgesprek, die onderkent dat er meer is dan alleen de relatie tussen baas en medewerker. Ook terugkoppeling vanuit je team, klanten en de mensen die je aanstuurt over de interacties en relaties met hun is waardevol voor je ontwikkeling.

21st century skills

Van 21st century skills op Wikipedia (Engelstalig):

21st century skills comprise skills, abilities, and learning dispositions that have been identified as being required for success in 21st century society and workplaces by educators, business leaders, academics, and governmental agencies.

Het is een lijst van kwaliteiten en vaardigheden die je kunt ontwikkelen, die het werken in teams en in een snel veranderende omgeving ten goede komen: kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, computational thinking, informatie vaardigheden, ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden, zelfregulering

retrospectief format

Van Retrospective op Wikipedia (Engelstalig):

In agile development, retrospectives play a very important role in iterative and incremental development. At the end of every iteration a retrospective is held to look for ways to improve the process for the next iteration.