Open Samenwerking
en Innovatie
in Public Tech

alles is inspiratie

Johan Groenen

Foto van Johan Groenen

aantekeningen

Push nieuwe stijl

18 januari 2021

Vandaag met Tiltshift de nieuwe stijl Push voor het eerst uitgetest. Ten minste, de eerste dag: kick-off. Push is geïnspireerd door de Design Sprint van Google Ventures, zoals we die al vaker hebben, maar dan gericht op het aanzwengelen van een zeer kort (vier weken) ontwikkel- en implementatietraject van een heel stuk functionaliteit in een bestaand applicatielandschap. Het thema van deze push: vergunningen op straat.

In de ochtend zijn we begonnen met alleen het team. In een aantal korte sessies hebben we elkaar leren kennen, verwachtingen en wensen afgestemd, huishoudelijke afspraken gemaakt, en leerdoelen in kaart gebracht.

Push kick-off

In de middag hebben we met het team de opdrachtgever en de eerste gebruiker doorgezaagd (op een vriendelijke manier) om de opdracht zo concreet mogelijk te maken. Met wat gerichte vragen, en fijne visuele facilitatie van teamgenoot Yvonne de Mey van Streefkerk, wisten we “de vraag achter de vraag” te achterhalen (in plaats van een technische oplossingsrichting die zich al een beetje in het hoofd van de opdrachtgever had genesteld), zodat we morgen verder kunnen met gerichte interviews over het werk van handhavers, en de manier waarop die informatie uit en over vergunningen zouden kunnen inzetten in hun werk op straat.

Leuke dag, veel geleerd, zowel over het onderwerp als over het team als over hoe we Push verder kunnen fijnslijpen. Morgen co-creatiedag met handhavers, veel zin in!

Op- of aanmerkingen? Ik sta graag open voor discussie, bijvoorbeeld op Twitter.

software design design thinking

Check de andere aantekeningen

Meer weten of hulp nodig?

Wil je aan de slag met digitale transformatie of kun je wat hulp gebruiken in je software project? Heb je een goed idee voor innovatieve dienstverlening, maar weet je niet waar te beginnen?
Maak gerust een afspraak voor een intake- en adviesgesprek.
Maak een afspraak


« terug naar hoofdpagina