Open Samenwerking
en Innovatie
in Public Tech

woordenboek

Johan Groenen

Foto van Johan Groenen

open samenwerking

Samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en zelf-organisatie, open voor iedereen die een bijdrage wil leveren. Iedereen mag de bijdrage leveren indien die van voldoende kwaliteit is en aansluit op het gezamenlijke doel. De (deel)resultaten zijn van waarde en zijn open beschikbaar zowel voor de bijdragers en voor niet-bijdragers.

https://en.wikipedia.org/wiki/Open_collaboration

Op- of aanmerkingen? Ik sta graag open voor discussie, bijvoorbeeld op Twitter.

open source community public tech

Check mijn persoonlijke woordenboek

Meer weten of hulp nodig?

Wil je aan de slag met digitale transformatie of kun je wat hulp gebruiken in je software project? Heb je een goed idee voor innovatieve dienstverlening, maar weet je niet waar te beginnen?
Maak gerust een afspraak voor een intake- en adviesgesprek.
Maak een afspraak

Aantekeningen

Aantekening 14 juni 2021

Open Samenwerken, hoe doe je dat?

Je project open stellen voor open samenwerking met andere organisaties, teams of "de community" is niet altijd eenvoudig. Toch is het de wens van veel overheidsprojecten om meer open te gaan werken. Code for NL organiseerde een meetup waarin vanuit drie projecten ervaringen werden gedeeld.

open samenwerking code for nl open source

Lees "Open Samenwerken, hoe doe je dat?"
Aantekening 26 januari 2021

Idee voor 360 graden feedback

Gewoon een klein ideetje, waarvan ik niet weet of het bestaat. Er zijn een aantal concepten die volgens mij mooi in elkaar haken, te weten: 360 graden feedback, 21st century skills, en retrospectief format. Ik heb nog geen uiteindelijke vorm bedacht, dus ideeën zijn welkom!

open samenwerking software design

Lees "Idee voor 360 graden feedback"
Aantekening 25 januari 2021

Samen denken, ruwe schetsen

Als ik als visueel denker met mensen samenwerk, kom ik er niet omheen om ideeën ook visueel te maken en die plaatjes samen met mensen te bespreken, om te checken of ik het snap. Daarvoor is het helemaal niet nodig om mooie plaatjes te maken, heb ik gemerkt. Sterker nog, er valt veel voor te zeggen om juist hele ruwe schetsen te gebruiken.

open samenwerking

Lees "Samen denken, ruwe schetsen"

« terug naar hoofdpagina